Menu

«
»

Priča o pravom čovjeku

Otišao je u dobre spomene Slavko Gržinčić iz svoje Klane, ovog našeg kraja i ovog jedinog svijeta koji nam je suđen. Ali, nije otišao iz Klane. Na klanjskom groblju sanjat će Slavko svoj vječni san.

Više...

U spomen - Slavko Gržinčić

21. VI 1936. - 7. I 2014.

Danas, 09. siječnja 2014., na mjesnom groblju pokopan je veliki klanjski sin Slavko Gržinčić. U zamagljenim, suznim očima, srcem i dušom ispunjenima tugom, ostaje nam spomen na veliku narodnjačku dušu i život posvećen obitelji i našoj ljudskoj zajednici.

Više...

Održani XXI. Dani Matka Laginje

 

U subotu 15. ožujka, u Klani su održani XXI. Dani dr. Matka Laginje. Unatoč krizi i besparici, ovaj kulturno-znanstveni skup u organizaciji Katedre Čakavskoga sabora - Društva za povjesnicu Klana održan je 21. put u kontinuitetu.

Više...

Hrvatski svećenik zna tajne šest papa

Monsinjor Milan Simčić, rodom iz Klane povrh Rijeke, jedan je od najznačajnijih hrvatskih svećenika u Vatikanu, pri Svetoj Stolici, gdje živi i radi šezdeset i pet godina. Nevidljiva eminencija Rimske kurije, klerik, diplomat, filozof, asket i - domoljub.

Više...

Javna rasprava o DPU-ima groblja Klana i Breza

 

 KLANA » Općina Klana pokrenula je javnu raspravu o prijedlogu Detaljnog plana uređenja groblja Klana te o prijedlogu DPU-a groblja Breza. Javni uvid potrajat će do 16. svibnja, svakog radnog dana od 8 do 14 sati u prostoru Općine Klana na adresi Klana 33.

Više...

Cijeli sam život u Studeni i ništa mi ne nedostaje

DIJETE STUDENE TEA PERINČIĆ, NOVA RAVNATELJICA POMORSKOG I POVIJESNOG MUZEJA HRVATSKOG PRIMORJA

Želja mi je da se više usmjerimo na naše korisnike i njihove potrebe. Zato pored istraživačkog, znanstvenog i zaštitnog rada želim ojačati prezentacijski i komunikacijski dio, kao vrlo bitan segment muzejske djelatnosti

Više...

Brošura i mobilna aplikacija "Biciklistička transverzala Riječkog prstena"

U subotu 10. svibnja je na Korzu predstavljen udruženi projekt turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena i Kreativne agencije Molekula pod nazivom „Biciklistička transverzala Riječkog prstena“. Predstavljanje se poklopilo i sa startom humanitarnog poduhvata „Biciklom od Rijeke do Dubrovnika“ biciklista Mate Vodanovića, koji je svečano ispraćen na svoj 580 km dug put.

Aplikaciju možete skinuti klikom OVDJE

Više...

Lisac, Studena i Breza pamte

TUŽAN JUBILEJ PROŠLO 70 GODINA OD NACISTIČKIH ZLOČINA U MJESTIMA NA PODRUČJU KLANE

KLANA » Tragičnih događaja iz Drugog svjetskog rata prije 70 godina, uz mještane Lipe, ovih se dana prisjećaju i stanovnici Lisca, Studene i Breze.

Više...
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 03 Sij 2019

    Djelomično oblačno 1°C -5°C

  • 04 Sij 2019

    Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se