Menu

«
»

Načelnica Općine Klana

Nacelnica

 

 

 

 

 

 

Željka Šarčević Grgić, rođena 1978. godine, je po zvanju profesor hrvatskoga i njemačkoga jezika te književnosti. Diplomirala je na odjelu kroatistike i germanistike Filozofskoga fakulteta u Rijeci 2001. godine. Neposredno nakon završetka studija je četiri godine radila kao profesorica u Osnovnoj školi u Brodu na Kupi, a od 2006. je stalno zaposlena u Općini Klana kao stručni suradnik u Multimedijalnom centru te potom kao stručni suradnik za opće poslove.


Pri Županijskom sudu u Rijeci je 2005. godine položila ispit za sudskoga tumača te niz godina djeluje i kao stalni sudski tumač za njemački jezik, lektor i potpredsjednica Udruge sudskih tumača i prevoditelja PGŽ. Lektorirala je zbirku pjesama klanjskih pjesnika “Naši Klani”, “25 godina DVD-a” Klana te zbirku radova “Prekrižane meje”. Aktivno se bavi i prevođenjem, a od poznatijih radova na njemački je jezik prevela knjigu “Tajne Jadrana” u izdanju Adamića iz Rijeke.


U okviru desetogodišnjega rada u Multimedijalnom centru uvelike je doprinijela kulturno-društvenom životu u općini Klana i radu s brojnim generacijama mladeži. Također, sudjelovala je u organizaciji i provedbi svih kulturno-društvenih manifestacija, a niz godina je djelovala kao glavna urednica Glasnika Općine Klana u kojemu su objavljivani i njezini mnogobrojni autorski članci. Objavila je i više stručnih radova te sudjelovala na znanstvenim skupovima. Bavi se proučavanjem klanjskog govora te je započela i projekt Klanjskog rječnika, a objavila je i nekoliko članaka o klanjskom govoru u stručnim časopisima. Trenutno je na drugoj godini doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci.


Živi u Klani s ocem, suprugom i sinom.

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 03 Sij 2019

    Djelomično oblačno 1°C -5°C

  • 04 Sij 2019

    Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se