Menu

«
»

Udruga Liščani


Udruga mještana Lisca "Liščani"  osnovana je 23.09.2008. godine, sa sjedištem u Liscu, Lisac 9, a u cjelokupnim aktivnostima osnivanja same Udruge sudjelovali su Darijan Prokopović, Nenad Marinac te Nedjeljko Marinac.
 Od samog osnivanja nadalje, Udruga je obogatila društveni život mjesta Lisac u  mnogo segmenata – kultura, sport, briga o djeci, zaštita okoliša, druženje mještana, zabava, i sl. Predsjdnik Udruge je Darijan Prokopović, a Igor Valenčić i Renato Iskra djeluju u svojstvu Potpredsjednika. U Upravnom odboru sudjeluju: Predsjednik i Potpredsjednici, te Tanja Iskra, Ines Prokopović, Valter Iskra, Ani Iskra, Majda Valenčić,Sanja Iskra i Aldo Poklar.
Osnovni ciljevi Udruge su:

 • djelovanje na poboljšanju društvenog života mještana Lisca,
 • poticanje druženja i bolje suradnje, posebice među mladima,
 • uključivanje mladih u aktivnosti u lokalnoj zajednici,
 • organiziranje kulturnih, zabavnih i drugih skupova,
 • organiziranje edukacija raznih oblika,
 • organiziranje sportskih natjecanja,
 • briga o zaštiti okoliša,
 • održavanje manifestacija vezanih uz tradicionalne običaje mjesta Lisac,
 • organizacija i provođenje raznih dobrovoljnih radnih akcija i dr.

U Udrugu se od samog početka učlanio veliki broj mještana, te trenutno broji 70 članova. Sve  aktivnosti koje Udruga provodi i koje su kroz Udrugu «Liščani» objedinjene, u vrlo kratkom periodu učinile su sam život u  malom idiličnom mjestu dodatno bogatijim.
Prvi pothvat Udruge «Liščani» bila je organizacija zabave i aktivnosti povodom obilježavanja blagdana mjesnog sveca Sv. Jurja, u čemu su sudjelovali svi članovi Udruge, stariji i mlađi. Prema reakcijama samih mještana i brojnih posjetitelja «Jurjeva» je bila vrlo uspješna.
Nadalje, Udruga je u proteklom periodu organizirala i niz raznih aktivnosti na području kulture, zabave, sporta i rekreacije, ekologije, druženja i sl. Svake godine organiziraju se eko-akcije čišćenja Lisca, a mlađi članovi Udruge redovito provode akciju sakupljanja starog papira. Tradicionalno se godišnje organizira i malonogometni turnir, te razni prijateljski sportski susreti sa predstavnicima okolnih mjesta i općina. Prijateljski i dobrosusjedski odnosi redovito se održavaju i njeguju sa  susjednim slovenskim selom Sušak, te se u tom smislu organiziraju zajednička druženja, zabave i sportska natjecanja. Predstavnici Udruge također redovito sudjeluju na sportskim i drugim takmičenjima organiziranim u susjednim općinama i gradovima – malonogometni turniri u Lipi, Rupi, Jurdanima, Viškovu, Kastvu, Opatiji i dr. Članovi Udruge, ljubitelji boćanja, natječu se također na raznim takmičenjima u okolnim mjestima, a povodom «Jurjeve» tradicionalno i sami organiziraju boćarski turnir u Liscu. Redovito se organiziraju druženja u novoizgrađenom društvenom domu u Liscu.
Daljnjim, ustrajnim radom svih članova Udruge, provoditi će se zacrtani ciljevi i planirane aktivnosti, na opću dobrobit svih mještana Lisca, te naše cjele općine.

Nenad Marinac i Ines Prokopović

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

 • 03 Sij 2019

  Djelomično oblačno 1°C -5°C

 • 04 Sij 2019

  Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se