Menu

«
»

Udruga ˝Škaljani˝

Nakon što je dugi niz godina organizator i nositelj društvenog života u Škalnici bilo vatrogasno društvo, javila se potreba da se žitelji Škalnice, posebno mladi organiziraju na jedan drugi način. Tako je 23. travnja 2004. g. na inicijativu Dorijana Valenčića i Deana Simčića osnovana Udruga mještana Škalnice – „Škaljani“.
Udruga je u vrlo kratko vrijeme svojom aktivnošću unijela puno života u Škalnicu. Tako udruga organizira već 6 godina za redom međunarodni malonogometni turnir „Amer“ u sklopu kojega se održava i boćarski turnir i ples, zatim stolnoteniski turnir i boćarski turnir „Škalnica open“.
Udruga se ne bavi samo organizacijom sportskih priredbi, nego i drugim segmentima života u Škalnici. Tako su članovi udruge tijekom 2004 uz pomoć sponzora i Općine izgradili 30 m zida i pozornicu kraj vatrogasnog doma, organizirali su više akcija uređenja okoliša i skupljanja otpada, a u ovih 6 godina svog postojanja organizirali su i više izleta od Planice do Međugorja.
No svakako najplemenitije od svega čime se bavi Udruga je humanitarni rad. Članovi Udruge su u proteklom periodu kupili invalidski krevet za potrebe Darija Simčića, uredili mu sobu, kupili televizor, tepih i klima uređaj.
„Škaljani“ su oživjeli još jedni staru tradiciju: nakon puno godina organizirali su maškare i pohod po selu na pusni utorak. Udruga broji 54 člana, a predsjednik je Dorijan Valenčić.

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno Vrijeme

Breezy

11°C

Klana

Breezy

Vlažnost: 83%

Vjetar: 40.23 km/h

  • 14 Pro 2017

    Rain 11°C 4°C

  • 15 Pro 2017

    Pljusak 13°C 6°C