Menu

«
»

Volonteri

OBJEKTI, MATERIJALNI I LJUDSKI RESURSI - ČIMBENICI OPSTOJNOSTI KLUBA

Kao što je dobro poznato obnovljeno igralište "Grašćina" otvoreno je 20. kolovoza 1975. godine, a 2006. godine je stadion uređen i u potpunosti udovoljava uvjetima za nastup u 4. HNL i, ruku na srce, daleko ljepši i raskošniji od većine igrališta dugogodišnjih četvrtoligaša.
Uz stadion "Grašćina" Klanjci imaju i pomoćno igralište "Pod Vas", ograđeno i s rasvjetom za treninge noću, registrirano za službena natjecanja mlađih uzrasnih kategorija. Dovršenjem kata (opremljena uredska prostorija za sastavljanje zapisnika, dvorana za sastanke i okupljanja, čajna kuhinja, sanitarni čvor) svlačionica je poprimila konačni izgled i pruža potpuni komfor igračima, osoblju, članovima Izvršnog odbora, gostima i prijateljima kluba. Na taj način Nogometni klub "Klana", u vlasništvu Općine Klana, stvorio je sve ili gotovo sve uvjete za rad u optimalnim amaterskim uvjetima, nedostaje još samo rezultatski domet i plasman u viši rang natjecanja, u kojem "Klana" treba postati stabilni član i kolektiv, vrijedan respekta i uvažavanja.
Kroz Nogometni klub "Klana", u njegovoj dugoj povijesti, prodefilirali su nebrojeni mladi ljudi, entuzijasti, i oni iskusniji, koji su se nesebično davali klubu, pridonijeli njegovu stalnom rastu i napretku.
Vođenje kluba bilo je, u tom smislu, jedno od najvitalnijih funkcija i na tom su položaju bili agilni i ugledni žitelji Općine Klana; Frane Medvedić, privrednik i rukovoditelj Drvne industrije Klana (1931 -1946 ), Josip - Šebe Gržinčić, omiljeni brijački obrtnik (1946 -1951.), Slavko Gržinčić, prof.i dipl. pravnik, Milan Suštar, financijski službenik, Franjo Skok, službenik (1951.-1975.), Ivan Šnajdar, prof. (1975.-1976.), Milan Šustar (1977-1980.), Emil Silić, elektrotehničar (1981.), Oskar Valenčić, službenik-obrtnik (1982 -1990 ), Davorin Mrvčić, rukovoditelj u "INI" (1990.-2000 ) i Albert Valenčić, dipl. ing., rukovoditelj u Komunalnom društvu "Čistoća" d.o.o. Rijeka (2000.-2006.)
Podulja je lista volontera, entuzijasta uvijek vjernih klubu, bez kojih se ne bi mogao zamisliti rad kluba, koji su obavljali male, tako važne poslove. Prije svih, Matija, Draga i Marijo Zoretić-Gromiški, Drago Starčić-Jardasov, Andrija i Ivan Raspor - Rokčevi, Ivan Laginja - Bacinov, Mate Gržinčić - Kavčev, Mario Seršić, Jerko Gržinčić-Tomačin, Franjo Laginja-Kralj, Olga i Franjo Laginja-Sučalovi, Ivan Juriša, Josipa Rudin-Gržinčićeva, Slava Poljak, Mario i Mladenka Stupar i mnogi drugi.
U vođenju klupske administracije valja istaći, prije svih Milana Šustara, Slavka Gržinčića, Franju Skoka, Matiju Zoretića, Vesnu Raspor, Vandu Simčić, Oskara i Alberta Valenčića, Maksa-Ribu Gržinčića i druge. Veliki obol i materijalnu potporu klubu dali su Drvna industrija "Klana" i Šumarija "Klana", svi klanjski poduzetnici i obrtnici, donatori i ljudi dobre volje. Svima hvala, makar i najmanjoj potpori, dobronamjernoj gesti ili riječima ohrabrenja .
Naravno, i ovom prilikom valja zahvaliti Općini Klana koja svake godine izdvaja znatna materijalna sredstva za klub i bez koje NK "Klana" ne bi bio to što jest. Klana u XXI. stoljeće kroči ambiciozno i odlučno, opredijeljena za sustavni, stručni rad u optimalnim amaterskim uvjetima u cilju stvaranja uzornog športskog kolektiva, kojeg će svi uvažavati i poštovati                   

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno Vrijeme

Djelomično oblačno

15°C

Klana

Djelomično oblačno

Vlažnost: 77%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 26 Svi 2018

    Djelomično oblačno 28°C 14°C

  • 27 Svi 2018

    Djelomično oblačno 30°C 14°C