Menu

«
»

Aktualno

PREZENTACIJA GLAZBENIH RADIONICA

IMG22

U četvrtak, 25. svibnja je u Multimedijalnom centru Općine Klana pred mnogobrojnom publikom održana tradicionalna prezentacija glazbenih radionica. Kada je prije 12 godina otvoren Multimedijalni centar, pretpostavljalo se da će biti zadužen za organizaciju društvenih događanja, no ne i za provedbu vlastitih priredbi. A Centar unazad nekoliko godina redovito održava dvije vlastite priredbe godišnje, u svibnju i u prosincu.

IMG124

Na ovoj je prezentaciji nastupilo jedanaestoro djece: Leo Pavinčić, Vito, Marinčić i Borna Turina na bubnjevima, Nensi Simčić, Sara Barak, Mia Krešić, Paulo Medvedić i Borna Turina na gitari, Tonka Šljivić, Petra Šljivić i Laura Valenčić na klavijaturama te Juraj Štokom na harmonici. Nakon poduže pauze zasvirala je harmonika, a isto tako i klavijature. Naime, zbog nemogućnosti prijašnjih suradnika (Edina Pecmana i Ivane Marčelje) da nastave s podučavanjem djece, ova su dva instrumenta ostala u mirovanju – sve dok nije završena potraga za novim učiteljem. Početkom ove godine se pokazalo da je učiteljica zapravo cijelo vrijeme bila nadohvat ruke te je nova suradnica postala naša sumještanka iz Studene, Izabela Šestan.  

Voditeljica Multimedijalnog centra Ivana Marinčić zahvalila se svima prisutnima što su svojim dolaskom podržali djecu, a posebnu zahvalu izrazila je svojim suradnicima: Krunoslavu Veršiću (bubnjevi), Jimiju Grgiću (gitara) i Izabeli Šestan (harmonika, klavijature), učiteljici Alenki Iskri Princ koja potiče djecu na sudjelovanje u aktivnostima (od trinaestero učenika 3. razreda petero ih polazi glazbene radionice!), ravnateljici OŠ Klana Jeleni Grbčić Samardžić i načelniku Općine Klana Matiji Laginji koji nije izostao s niti jedne dosadašnje priredbe.

Dobro stablo i Mali princ

Inspirirani knjigom Dobro stablo Shela Silversteina u 2017. godini pokrećemo istoimeni projekt tijekom kojega će se ova vječna knjiga obraditi različitim pristupima. Tko je nije pročitao, moći će to učiniti dolaskom u Multimedijalni centar čitajući „zidnu knjigu“ jer će skenirane stranice redom biti postavljene uzduž stubišta. Kako se za korištenje Multimedijalnog centra ne naplaćuje članarina ni upisnina, ideja je da se korisnici potpišu na izrezane raznobojne listove i zalijepe ih na nacrtano deblo pored ulaza u MMC. Broj listova na kraju kalendarske godine će pokazati broj korisnika.  


Unutar MMC-a će se osim toga kroz godinu ukrašavati načinjeno stablo (pisanicama za Uskrs, srcima za Valentinovo, porukama za Majčin dan...), a s djecom će se provoditi i posebne radionice / pričaonice prema navedenoj knjizi. U planu je pozvati na gostovanje i Teatar Oz koji je sadržaj ove knjige izvrsno prenio na pozornicu.
Slično će se pristupiti još jednoj vječnoj knjizi. Radi se o općepoznatom i popularnom Exuperyjevom Malom princu koji bi se u MMC-u tijekom ove godine trebao pojaviti na crtežima, skulpturama, u tekstovima i na pozornici.

 

 pocetak projekta   tjedan dana od pocetka provedbe projekta   mjesec dana od pocetka provedbe projekta

˝Dobro stablo˝

na POČETKU provedbe projekta

˝Dobro stablo˝

TJEDAN DANA od početka provedbe projekta 
 

˝Dobro stablo˝

MJESEC DANA od početka provedbe projekta
 

 

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 03 Sij 2019

    Djelomično oblačno 1°C -5°C

  • 04 Sij 2019

    Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se