Menu

«
»

Promocija filma "Črni Kastavac"

Prostor Multimedijalnoga centra Općine Klana u kojemu se uobičajeno održavaju kreativne i glazbene radionice, se u subotu, 7. listopada pretvorio u malu kinodvoranu u kojoj je održana promocija dokumentarnoga filma „Črni Kastavac“ autora Igora Modrića. Dokumentarac govori o životu blues glazbenika Jerryja Ricksa i objašnjava kako je on stigao u Kastav gdje je s užitkom i potpuno prihvaćen od lokalnog stanovništva proveo posljednji dio svoga života. Nakon njegove smrti Kastav je nastavio živjeti blues. Naime, od 2007. godine održava se Kastav Blues Festival koji se proširio i u susjedne uže i šire krajeve (Matulji, Viškovo, Čavle, Kostrena).

Nakon što je Damir Halilić Hal u kolovozu pred mnogobrojnom publikom nastupio na Gradini, uslijedili su dogovori da se i Klana od iduće godine uključi u Kastav Blues Festival, tako da je prikazivanje ovoga filma poslužilo kao svojevrsna najava istoga.

f810am8

Zanimljivo je da je promocijom ovoga filma u Klani održano njegovo drugo javno prikazivanje, prvo je logično održano u Kastvu. A nakon Klane slijedi promocija u Rijeci te drugim puno većim sredinama od naše kao i na HRT-u.

Suradnja Multimedijalnoga centra Općine Klana s Damirom Halilićem Halom i Igorom Modrićem za sada se pokazala izuzetno uspješnom, a na vidiku su i budući kvalitetni kulturni programi.                                                                                      

f810am10

                                                                                       Tekst: Ivana Marinčić

                                                                                       Foto: Marin Aničić

na vrh članka
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno Vrijeme

Većinom vedro

28°C

Klana

Većinom vedro

Vlažnost: 56%

Vjetar: 22.53 km/h

  • 21 Srp 2018

    Raštrkano grmljavinsko nevrijeme 30°C 17°C

  • 22 Srp 2018

    Grmljavinsko nevrijeme 28°C 18°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se