Menu

«
»

Plesna grupa ˝STARS˝

Dvanaest učenica Osnovne škole Klana je pod okriljem plesne skupine ˝Klara Jet Set˝ u svibnju 2009. krenulo put Poreča gdje se održavalo Svjetsko prvenstvo u plesu ESDU World Dance Master.

 

Ana, Antonia, Elizabeta i Stefany Gržinčić, Sara Jeterić, Roberta Kršulja, Klara Laginja, Anja Medvedić, Josipa Raspor, Sarah Šestan, Renata Šustar i Enea Vlaše su svojim talentom, među tri tisuće plesača iz cijelog svijeta, osvojile drugo mjesto s plesnom koreografijom na temu iz mjuzikla ˝Mamma mia˝.

Plesna skupina StarsKako uspjeh ne dolazi preko noći, iza ovih djevojčica kriju se tri godine treniranja u kojem su prošle od standardnih, latinoameričkih plesova pa sve do jazz dance-a i hip hopa. Svojim talentom i dugogodišnjim radom osvojile su žiri i ostvarile zavidne rezultate. Nakon što su se u nekoliko navrata prezentirale i klanjskoj publici, porastao je interes za plesom kao slobodnom aktivnošću, poglavito među mladima.

Tako je u listopadu 2009. g. osnovano Plesno-sportsko društvo ˝Stars˝ u kojem za sada djeluju dvije skupine. Prvu skupinu čini 20-ero mlađe djece koja se plesom počinje baviti prvi put, dok su u drugoj skupini djevojke s početka ove priče uz još tri pridružene članice. Trenutačno plešu hip hop i MTV style, a cilj im je da i 2010. godine sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u plesu ESDU – World Dance Master.
StarsS nestrpljenjem očekujemo njihovu sljedeću koreografiju za koju znamo da će nas bez sumnje oduševiti, a tko zna, možda nekoga od ovih mladih talenata, u ne tako dalekoj budućnosti, ugledamo u nekakvoj inačici ˝Plesa sa zvijezdama˝ ili ˝Hrvatskog talenta˝.

Ipak, da ne bi sve ostalo samo na mlađoj populaciji, trenutačno se pokušava oformiti grupa za ostale mještane Općine Klana, kojima bi se pružio uvid u klasične i latino plesove, pa se svi koji su zainteresirani, ovim putem pozivaju da se jave, bez obzira na dob ili plesačko umijeće.

Ivona Brenta

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 03 Sij 2019

    Djelomično oblačno 1°C -5°C

  • 04 Sij 2019

    Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se