Menu

«
»

O nama

Multimedijalni centar djeluje od svibnja 2005. godine na drugom katu Vatrogasnog doma, a kao sastavni dio Općine Klana. Osnovni cilj Centra je ugodno, zanimljivo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mještana Općine Klana, a ponajviše djece i mladih.
Korisnicima je na raspolaganju 6 računala i ostala računalna oprema (skener, printer), besplatan internet te velik i raznovrstan izbor knjiga i DVD-a.

Osim redovne knjižnične djelatnosti u Multimedijalnom centru se neprestano organiziraju različite aktivnosti, tečajevi i radionice za koje mještani pokazuju interes. Tako je u prvim godinama rada Centra održano niz tečajeva iz talijanskog i engleskog jezika te informatike te provedeno mnoštvo kreativnih radionica te sati šaha, kiparske škole u drvu, pričaonice... Kreativne radionice su aktualne od samoga početka djelovanja Centra, a od 2009. godine nude se i glazbene radionice tijekom kojih se provodi škola gitare, bubnjeva, klavijatura i harmonike.

U proteklim godinama djelovanja MMC je organizirao i mnogo predavanja, predstava i izložbi čime je značajno upotpunjena kulturno-društvena djelatnost u našem kraju. U suradnji s Dječjim vrtićem Klana izdane su dvije slikovnice: Knjiga od besid 1 i 2, a s Društvom za povjesnicu Klana zbirka pjesama Naši Klani autora Marija Taučera i Antona Starčića.

Suradnja s dječjim vrtićem i Osnovnom školom Klana od neizmjerne je važnosti. Od 2011. godine se organizira svake godine sve popularnije zajedničko kićenje vanjske jelke.

Financiranje: Multimedijalni centar se financira iz Proračuna Općine Klana. Pojedine programe (npr. Nabava knjižne i neknjižne građe) sufinanciraju Ministarstvo kulture i Primorsko-goranska županija temeljem prijava na natječaje. Korisnici su oslobođeni plaćanja članarine.  

Osnovni moto:        uvažavanje želja i zahtjeva korisnika te suradnja s ostalim ustanovama i udrugama na našem području

AKTUALNO STANJE KNJIŽNOG FONDA:              7 056 svezaka
Korisnicima je osim knjiga na raspologanju i velik broj elektroničke građe i društvenih igara.

BROJ RAČUNALA ZA KORISNIKE:                       6
RAČUNALNA OPREMA:                                        skener, pisači
 

AKTIVNOSTI
-    GLAZBENE RADIONICE

GITARA
Voditelj: Jimi Grgić
Vrijeme održavanja: srijedom
Način održavanja: individualno

gitaristi
Prva generacija učenika škole gitare

BUBNJEVI
Voditelj: Krunoslav Veršić
Vrijeme održavanja: četvrtkom
Način održavanja: individualno

HARMONIKA / KLAVIJATURE
Voditelj: Izabela Šestan
Vrijeme održavanja: petkom
Način održavanja: individualno


-    KREATIVNE RADIONICE

ZA DJECU
Voditelj: Ivana Marinčić
Vrijeme održavanja: petkom 17:00 – 18:00
Način održavanja: skupno

ZA ODRASLE
Voditelj: Ivana Marinčić
Vrijeme održavanja: petkom 19:00 – 21:00
Način održavanja: skupno

MALA ŠKOLA CRTANJA
Voditelj: Ivana Marinčić
Vrijeme i način održavanja: po dogovoru sa skupinom

 
 
DJELATNICI
 
U Multimedijalnom centru od samoga početka kao voditelj radi Ivana Marinčić koja je 2001. na Filozofskome fakultetu u Rijeci diplomirala kroatistiku i germanistiku. 2013. godine je na Odsjeku za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru diplomirala knjižničarstvo. Na Danima Matka Laginje je održala predavanja Prezimena u Općini Klana i Obiteljski nadimci u Klani. Različitim prilozima je sudjelovala u svim brojevima Glasnika Općine Klana.
 
Od 2006. do 2017. godine je kao stručni suradnik u Multimedijalnom centru radila i Željka Šarčević Grgić koja je također 2001. diplomirala kroatistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci.  Sudjelovala je na Danima Matka Laginje s radovima Germanizmi u mjesnom govoru Klane te Frazemi u klanjskom mjesnom govoru. Niz godina je djelovala kao urednica Glasnika Općine Klana.
Od 2008. do 2011. godine je na zamjeni radila Nensi Čargonja Košuta (prof. hrvatskoga jezika i književnosti), a 2012. godine je na stručnom osposobljavanju bila Valnea Burić (diplomirani kulturolog).

multimedijalni

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno Vrijeme

Oblačno

-1°C

Klana

Oblačno

Vlažnost: 53%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 03 Sij 2019

    Djelomično oblačno 1°C -5°C

  • 04 Sij 2019

    Djelomično oblačno 0°C -5°C

Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se