Menu

«
»

Priča o pravom čovjeku

Otišao je u dobre spomene Slavko Gržinčić iz svoje Klane, ovog našeg kraja i ovog jedinog svijeta koji nam je suđen. Ali, nije otišao iz Klane. Na klanjskom groblju sanjat će Slavko svoj vječni san.

Više...

U spomen - Slavko Gržinčić

21. VI 1936. - 7. I 2014.

Danas, 09. siječnja 2014., na mjesnom groblju pokopan je veliki klanjski sin Slavko Gržinčić. U zamagljenim, suznim očima, srcem i dušom ispunjenima tugom, ostaje nam spomen na veliku narodnjačku dušu i život posvećen obitelji i našoj ljudskoj zajednici.

Više...

Održani XXI. Dani Matka Laginje

 

U subotu 15. ožujka, u Klani su održani XXI. Dani dr. Matka Laginje. Unatoč krizi i besparici, ovaj kulturno-znanstveni skup u organizaciji Katedre Čakavskoga sabora - Društva za povjesnicu Klana održan je 21. put u kontinuitetu.

Više...

Hrvatski svećenik zna tajne šest papa

Monsinjor Milan Simčić, rodom iz Klane povrh Rijeke, jedan je od najznačajnijih hrvatskih svećenika u Vatikanu, pri Svetoj Stolici, gdje živi i radi šezdeset i pet godina. Nevidljiva eminencija Rimske kurije, klerik, diplomat, filozof, asket i - domoljub.

Više...

Javna rasprava o DPU-ima groblja Klana i Breza

 

 KLANA » Općina Klana pokrenula je javnu raspravu o prijedlogu Detaljnog plana uređenja groblja Klana te o prijedlogu DPU-a groblja Breza. Javni uvid potrajat će do 16. svibnja, svakog radnog dana od 8 do 14 sati u prostoru Općine Klana na adresi Klana 33.

Više...

Cijeli sam život u Studeni i ništa mi ne nedostaje

DIJETE STUDENE TEA PERINČIĆ, NOVA RAVNATELJICA POMORSKOG I POVIJESNOG MUZEJA HRVATSKOG PRIMORJA

Želja mi je da se više usmjerimo na naše korisnike i njihove potrebe. Zato pored istraživačkog, znanstvenog i zaštitnog rada želim ojačati prezentacijski i komunikacijski dio, kao vrlo bitan segment muzejske djelatnosti

Više...

Brošura i mobilna aplikacija "Biciklistička transverzala Riječkog prstena"

U subotu 10. svibnja je na Korzu predstavljen udruženi projekt turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena i Kreativne agencije Molekula pod nazivom „Biciklistička transverzala Riječkog prstena“. Predstavljanje se poklopilo i sa startom humanitarnog poduhvata „Biciklom od Rijeke do Dubrovnika“ biciklista Mate Vodanovića, koji je svečano ispraćen na svoj 580 km dug put.

Aplikaciju možete skinuti klikom OVDJE

Više...

Lisac, Studena i Breza pamte

TUŽAN JUBILEJ PROŠLO 70 GODINA OD NACISTIČKIH ZLOČINA U MJESTIMA NA PODRUČJU KLANE

KLANA » Tragičnih događaja iz Drugog svjetskog rata prije 70 godina, uz mještane Lipe, ovih se dana prisjećaju i stanovnici Lisca, Studene i Breze.

Više...

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se