Menu

«
»

NATJEČAJ za prodaju zgrada i zemljišta u vlasništvu Općine Klana

Na temelju odredaba članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ("Narodne novine" br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14), članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09150/11, 144/12, 19/13), Odluke Općinskog vijeća Općine Klana o prodaji nekretnina KLASA: 021-01/16-01/20, UR.BROJ: 2170-06-16-01-01 („Službene novine Općine Klana“ broj 18/16), članka 49. Statuta Općine Klana („Službene novine Primorsko – goranske županije“ broj 18/13) te Zaključka Načelnika Općine Klana KLASA: 022-01/17-01/70, UR.BROJ: 2170-06-17-01-01 od 18. prosinca 2017. godine, Općinska načelnica raspisuje NATJEČAJ za prodaju zgrada i zemljišta u vlasništvu Općine Klana objavljen u Narodnim Novinama broj 129/17;   dana  22.12..2017.

 
Tekst natječaja u PDF obliku preuzmite klikom OVDJE
Prijedlog ugovora u PDF obliku preuzmite klikom OVDJE
Izjavu o prihvaćanju svih uvijeta natječaja u PDF obliku preuzmite klikom OVDJE

 

Više...

Prijedlog liste stipendista za 2017. godinu

Iako je bilo predviđeno da se dodijele tri simbolične jednokratne stipendije po 1000 kn za 2017. godinu, na Prijedlogu liste stipendista nalazi se njih šest s obzirom na to da je Povjerenstvo za stipendije utvrdilo da svih šest zadovoljava uvjete iz natječaja.

Prijedlog liste stipendista dostupan je ovdje.

Više...

Natječaj za zapošljavanje u javnom radu

Općina Klana

Vas obavještava da je

u petak, 1. 12. 2017.

objavljen natječaj za financiranje zapošljavanja u javnom radu.

Programom su obuhvaćeni poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša:

- Radovi na održavanju nerazvrstanih cesta koji obuhvaćaju krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovi na uređenju kanala za nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenje korita oborinskih kanala

- Održavanje poljskih puteva obuhvaća pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i puteva, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice, održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta

- Radovi na sanaciji divljih odlagališta otpada obuhvaćaju poslove sakupljanja otpada, odvoz i zbrinjavanje, nasipanje zemljom saniranih površina te sprečavanje njihova širenja

U vremenu kada zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta poput bure, kiše, snijega nije moguće odrađivati poslove prvotno definirane programom javnog rada, moguće je osobe uputiti na druge društveno korisne poslove poput nadzora područja oko škola u svrhu zaštite djece, dostave namirnica starijima i nemoćnima, čišćenje snijega i dr. 

Plaću radnicima pokriva država preko HZZ-a u minimalnom bruto iznosu plaće u Republici Hrvatskoj.

Ugovor se sklapa na razdoblje od šest mjeseci s mogućnošću produljenja na daljnjih šest mjeseci.

Natječaj je otvoren do 8. 12. 2017., a druge potrebne informacije možete pronaći na http://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=88783363 

 

Više...

Prijava djece za dodjelu poklona povodom Sv. Nikole

O B A V I J E S T

OPĆINA KLANA obavještava sve roditelje i zakonske skrbnike djece predškolske dobi rođene do kraja 2016. godine te učenika prvog razreda osnovne škole da će se i ove godine u svrhu izrade

popisa djece za dodjelu darova povodom Sv. Nikole prikupljati potpisane izjave s osobnim podacima.

Obrazac izjave može se preuzeti u Multimedijalnom centru ili ovdje i treba ga predati u Multimedijalni centar

do 20. studenog 2017.

Roditelji djece koja nemaju prebivalište u Općini Klana, a žele dovesti dijete na dodjelu poklona, mogu platiti poklon u vrijednosti

od 100,00 kn te će njihova djeca biti uvrštena na popis.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 808-301.

Više...

Promocija filma "Črni Kastavac"

Prostor Multimedijalnoga centra Općine Klana u kojemu se uobičajeno održavaju kreativne i glazbene radionice, se u subotu, 7. listopada pretvorio u malu kinodvoranu u kojoj je održana promocija dokumentarnoga filma „Črni Kastavac“ autora Igora Modrića. Dokumentarac govori o životu blues glazbenika Jerryja Ricksa i objašnjava kako je on stigao u Kastav gdje je s užitkom i potpuno prihvaćen od lokalnog stanovništva proveo posljednji dio svoga života. Nakon njegove smrti Kastav je nastavio živjeti blues. Naime, od 2007. godine održava se Kastav Blues Festival koji se proširio i u susjedne uže i šire krajeve (Matulji, Viškovo, Čavle, Kostrena).

Nakon što je Damir Halilić Hal u kolovozu pred mnogobrojnom publikom nastupio na Gradini, uslijedili su dogovori da se i Klana od iduće godine uključi u Kastav Blues Festival, tako da je prikazivanje ovoga filma poslužilo kao svojevrsna najava istoga.

f810am8

Zanimljivo je da je promocijom ovoga filma u Klani održano njegovo drugo javno prikazivanje, prvo je logično održano u Kastvu. A nakon Klane slijedi promocija u Rijeci te drugim puno većim sredinama od naše kao i na HRT-u.

Suradnja Multimedijalnoga centra Općine Klana s Damirom Halilićem Halom i Igorom Modrićem za sada se pokazala izuzetno uspješnom, a na vidiku su i budući kvalitetni kulturni programi.                                                                                      

f810am10

                                                                                       Tekst: Ivana Marinčić

                                                                                       Foto: Marin Aničić

Više...

OBAVIJEST o akciji Solidarnost na djelu

Gradsko društvo Crvenog križa

ogranak Klana

će u PONEDJELJAK, 9. LISTOPADA 2017.

od 8:00 do 20:00 sati

u predvorju kinodvorane

provesti akciju SOLIDARNOST NA DJELU

pod motom „Ne dvoji – za drugog izdvoji“

Prikuplja se: odjeća i obuća (mora biti čisto i uredno), higijenske potrepštine i igračke te novčana sredstva kroz bonove zahvalnosti.

Hrana se ne prikuplja!!!

Unaprijed puno hvala na odazivu!

Više...

Nova stara manifestacija - Gljivijada 2017.

Općina Klana je nakon šest godina vratila staru manifestaciju koju je osmislio nekadašnji općinski načelnik Ivan Šnajdar još, sada davne, 2002. godine. Predavanje o prigodnoj temi i izložba gljiva čine kostur manifestacije, a za kvalitetnu realizaciju istoga neizbježna je suradnja s Udrugom gljivara Ožujka čiji se članovi svesrdno zalažu ne bi li ovi sadržaji bili zanimljivi i stručno odrađeni. Zadržano je i vrijeme održavanja manifestacije, a to je posljednji vikend mjeseca rujna.

Ovogodišnja je Gljivijada započela u petak, 29. rujna izuzetno zanimljivim predavanjem pod nazivom Carstvo gljiva koje je održao Ervin Raguzin u društvenoj prostoriji Doma Studena u Studeni.

Središnji dan bio je idući kada je u poslijepodnevnim satima devet ekipa sudjelovalo u kuhanju kotlića od gljiva natjecateljskoga karaktera na klanjskoj Pristavi. Jedna je ekipa ostala izvan konkurencije, a riječ je o ekipi Općine Klana, pri čemu su se posebno angažirale Tatjana Todeskini i pročelnica Ivana Vlaše, predvođene zamjenikom načelnice Slavkom Gaušem. Tročlani žiri (Ana Nelc, Dario Gauš i Željka Šarčević Grgić) jednoglasno je odlučio da prvo mjesto pripada Milošu i Marini Poklar. Osim supružnicima Poklar prigodne su nagrade, suveniri koje je izradio domaći umjetnik Sanjin Silić, dodijeljene i dobitnicima drugog i trećeg mjesta. Istovremeno su atmosferu zagrijali i članovi Oldtimer kluba Rijeka, koji već tradicionalno dolaze u naš kraj na svojoj ruti Primorskoga rallyja, a u njihovoj su pratnji došle i Prve riječke mažoretkinje. Na licu mjesta se osim gulaša iz kotlića mogla degustirati i fritaja od vrganja u pripremi Caffe bara Gir koji se s izuzetnim angažmanom uključio u organizaciju čitave manifestacije.

Gljivijada4   

  gljivijada2

Gljivijada6

Završetak subotnje večeri uljepšao je Pjevački zbor Matko Laginja koji je izvedenim skladbama upotpunio otvorenje izložbe gljiva. Izložba je ostala otvorena i naredna dva dana od 10:00 do 19:00 sati. Dok su je u nedjelju došli pogledati mnogobrojni znatiželjnici iz našeg kraja, ali i iz susjedstva, u ponedjeljak su je posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Maza i Osnovne škole Klana.

Gljivijada5

Kulturni program obogaćen je i nastupom klape Cinquina, održanim u nedjeljnim večernjim satima pod pokroviteljstvom Kulturne mreže Primorsko-goranske županije, a u kinodvorani nisu pjevali samo članovi klape, već i čitava publika.

Gljivijada3

Gljivijada je bila tradicionalno održavana od 2002. do 2011. godine, tako da vraćanje ove manifestacije predstavlja i nastavak tradicije.

                                                                                                                                                                             Ivana Marinčić

Više...

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se