Menu

«
»

Lovni turizam

 

Naš kraj je od pamtivijeka vezan za eksploataciju šume i njezinih bogatstava, pa tako i tradicija lova seže u daleku povijest. Organizirani lov se spominje već koncem 19. stoljeća.
Danas na području Općine Klana djeluje lovačko društvo koje broji više od 100 članova.
HLD "Zec" iz Klane gospodari zajedničkim otvorenim lovištem VIII/121, lovne površine od 2494 ha, a za komercijalni lov nude se šljuka bena i prepelica pućpura.
Gosti su najviše Talijani, a kontakt osoba za komercijalni lov u društvu je Robert Raspor (091/22 79 304).
Kontakt je moguć i preko e maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (tajnik) ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (predsjednik).

Državno lovište VIII/21 – SMREKOVA DRAGA


Lovište je površine od cca 18 000 ha, a smješteno je na području triju šumarija: Klana, Prezid i Tršće. Od te površine šumarija Klana gospodari  na nešto manje od 9 000 ha. Lovište je smješteno u veličanstvenom miru i zelenilu stoljetnih bukovo – jelovih šuma.
Ovdje obitava razna divljač, tako da možete sresti  jelena, srnu, divlju svinju, divokozu, medvjeda, vuka, risa, lisicu, divlju mačku, zeca, kunu zlaticu, kunu bjelicu, jazavca, puha, lještarku…,
Čudesan je boravak i lov u tim šumama Gorskog kotara i riječkog zaleđa. Tko ovdje nije lovio kraškog jelena, medvjeda dočekom s visoke čeke, srnjaka na rascvjetanim planinskim livadama, taj nije doživio pravi lovački raj.
Poseban je i nezaboravan lov na jelena. Kada šuma počne dobivati prekrasne jesenje boje, sve je jača jelenska rika, pa se krajem rujna gotovo cijeli dan čuje veličanstveno glasanje našeg kralja šume. Nezaboravan je to lov u kojem se treba potruditi, oznojiti, da bi nadmudrili jelena u njegovom prirodnom arealu.
Doživjeti riku jelena na padinama Obruča, Osoja ili Nebesa dok sunce zalazi i u daljini se vide brodovi u Kvarnerskom zaljevu, te tisuću svjetala sa Opatijske rivijere, slike su koje ostaju duboko u sjećanju svakog lovca i ljubitelja prirode.

Neopisivo je lakši lov na smeđeg medvjeda, ali na svoj način nezaboravan, a pogotovo kad  vam osim medvjeda dođu vuci i vepar ispod čeke u kojoj ste udobno smješteni.
Atraktivni su i uzbudljivi  zimski lovovi na divlje svinje.
Lovcima je osiguran udoban smještaj u lovačkoj kući „Suho“, a za lov je spremno 8 zatvorenih čeka koje pružaju svu udobnost i konfor.

Kontakt  brojevi:  Damir Prokopović, GSM: 098/447 866, ili 051/808 012 – Šumarija Klana.

Damir Prokopović

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se