Menu

«
»

Kapelica Majke Božje lurdske


Kapelica je izgrađena 1904. g. Prema predaji, izgrađena je na mjestu gdje se 1903. Martinu Šustaru ukazala Gospa.
To se zbilo u ranim jutarnjim satima, još za mraka, dok je Martin sa volovskom zapregom vozio u Rijeku drva za prodaju. Kada je došao do tog mjesta (Strmašćice), zaslijepilo ga je strahovito svijetlo iznad kojega je lebdjela Majka Božja. Ona mu je rekla da na tom mjestu naprave kapelicu, jer je na staroj cesti sama, a ona će zauzvrat očuvati mjesto.
Martin se onesvijestio, a volovi su ga sami vratili doma. Drugi dan sve je to ispričao velečasnom Koruzi, koji je sa cijelim selom tu dao izgraditi kapelicu.
Prije nekoliko godina kapelica je restaurirana, jer je svijeća izazvala požar koji ju je oštetio, a 2004. godine potpuno je preuređen okoliš, nakon što je jaka bura porušila visoke borove koji su okonje rasli. Pravo je čudo da je ostala neoštećena.
Svakog dan ispred kapelice se može vidjeti ljude koji su se došli pomoliti, zapaliti svijeću ili jednostavno u miru meditirati . Prije nekog vremena tu je održano i jedno vjenčanje. Svake godine 15. kolovoza, na dan Majke Božje iz Klane do Strmašćice polazi procesija nakon koje se ispred kapelice služi sveta misa.

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se