Menu

«
»

Načelnica Općine Klana

Nacelnica

 

 

 

 

 

 

Željka Šarčević Grgić, rođena 1978. godine, je po zvanju profesor hrvatskoga i njemačkoga jezika te književnosti. Diplomirala je na odjelu kroatistike i germanistike Filozofskoga fakulteta u Rijeci 2001. godine. Neposredno nakon završetka studija je četiri godine radila kao profesorica u Osnovnoj školi u Brodu na Kupi, a od 2006. je stalno zaposlena u Općini Klana kao stručni suradnik u Multimedijalnom centru te potom kao stručni suradnik za opće poslove.


Pri Županijskom sudu u Rijeci je 2005. godine položila ispit za sudskoga tumača te niz godina djeluje i kao stalni sudski tumač za njemački jezik, lektor i potpredsjednica Udruge sudskih tumača i prevoditelja PGŽ. Lektorirala je zbirku pjesama klanjskih pjesnika “Naši Klani”, “25 godina DVD-a” Klana te zbirku radova “Prekrižane meje”. Aktivno se bavi i prevođenjem, a od poznatijih radova na njemački je jezik prevela knjigu “Tajne Jadrana” u izdanju Adamića iz Rijeke.


U okviru desetogodišnjega rada u Multimedijalnom centru uvelike je doprinijela kulturno-društvenom životu u općini Klana i radu s brojnim generacijama mladeži. Također, sudjelovala je u organizaciji i provedbi svih kulturno-društvenih manifestacija, a niz godina je djelovala kao glavna urednica Glasnika Općine Klana u kojemu su objavljivani i njezini mnogobrojni autorski članci. Objavila je i više stručnih radova te sudjelovala na znanstvenim skupovima. Bavi se proučavanjem klanjskog govora te je započela i projekt Klanjskog rječnika, a objavila je i nekoliko članaka o klanjskom govoru u stručnim časopisima. Trenutno je na drugoj godini doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci.


Živi u Klani s ocem, suprugom i sinom.

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se