Menu

«
»

Udruga ˝Škaljani˝

Nakon što je dugi niz godina organizator i nositelj društvenog života u Škalnici bilo vatrogasno društvo, javila se potreba da se žitelji Škalnice, posebno mladi organiziraju na jedan drugi način. Tako je 23. travnja 2004. g. na inicijativu Dorijana Valenčića i Deana Simčića osnovana Udruga mještana Škalnice – „Škaljani“.
Udruga je u vrlo kratko vrijeme svojom aktivnošću unijela puno života u Škalnicu. Tako udruga organizira već 6 godina za redom međunarodni malonogometni turnir „Amer“ u sklopu kojega se održava i boćarski turnir i ples, zatim stolnoteniski turnir i boćarski turnir „Škalnica open“.
Udruga se ne bavi samo organizacijom sportskih priredbi, nego i drugim segmentima života u Škalnici. Tako su članovi udruge tijekom 2004 uz pomoć sponzora i Općine izgradili 30 m zida i pozornicu kraj vatrogasnog doma, organizirali su više akcija uređenja okoliša i skupljanja otpada, a u ovih 6 godina svog postojanja organizirali su i više izleta od Planice do Međugorja.
No svakako najplemenitije od svega čime se bavi Udruga je humanitarni rad. Članovi Udruge su u proteklom periodu kupili invalidski krevet za potrebe Darija Simčića, uredili mu sobu, kupili televizor, tepih i klima uređaj.
„Škaljani“ su oživjeli još jedni staru tradiciju: nakon puno godina organizirali su maškare i pohod po selu na pusni utorak. Udruga broji 54 člana, a predsjednik je Dorijan Valenčić.

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se