Menu

«
»

Plesna grupa ˝STARS˝

Dvanaest učenica Osnovne škole Klana je pod okriljem plesne skupine ˝Klara Jet Set˝ u svibnju 2009. krenulo put Poreča gdje se održavalo Svjetsko prvenstvo u plesu ESDU World Dance Master.

 

Ana, Antonia, Elizabeta i Stefany Gržinčić, Sara Jeterić, Roberta Kršulja, Klara Laginja, Anja Medvedić, Josipa Raspor, Sarah Šestan, Renata Šustar i Enea Vlaše su svojim talentom, među tri tisuće plesača iz cijelog svijeta, osvojile drugo mjesto s plesnom koreografijom na temu iz mjuzikla ˝Mamma mia˝.

Plesna skupina StarsKako uspjeh ne dolazi preko noći, iza ovih djevojčica kriju se tri godine treniranja u kojem su prošle od standardnih, latinoameričkih plesova pa sve do jazz dance-a i hip hopa. Svojim talentom i dugogodišnjim radom osvojile su žiri i ostvarile zavidne rezultate. Nakon što su se u nekoliko navrata prezentirale i klanjskoj publici, porastao je interes za plesom kao slobodnom aktivnošću, poglavito među mladima.

Tako je u listopadu 2009. g. osnovano Plesno-sportsko društvo ˝Stars˝ u kojem za sada djeluju dvije skupine. Prvu skupinu čini 20-ero mlađe djece koja se plesom počinje baviti prvi put, dok su u drugoj skupini djevojke s početka ove priče uz još tri pridružene članice. Trenutačno plešu hip hop i MTV style, a cilj im je da i 2010. godine sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u plesu ESDU – World Dance Master.
StarsS nestrpljenjem očekujemo njihovu sljedeću koreografiju za koju znamo da će nas bez sumnje oduševiti, a tko zna, možda nekoga od ovih mladih talenata, u ne tako dalekoj budućnosti, ugledamo u nekakvoj inačici ˝Plesa sa zvijezdama˝ ili ˝Hrvatskog talenta˝.

Ipak, da ne bi sve ostalo samo na mlađoj populaciji, trenutačno se pokušava oformiti grupa za ostale mještane Općine Klana, kojima bi se pružio uvid u klasične i latino plesove, pa se svi koji su zainteresirani, ovim putem pozivaju da se jave, bez obzira na dob ili plesačko umijeće.

Ivona Brenta

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se