Menu

«
»

Udruga Liščani


Udruga mještana Lisca "Liščani"  osnovana je 23.09.2008. godine, sa sjedištem u Liscu, Lisac 9, a u cjelokupnim aktivnostima osnivanja same Udruge sudjelovali su Darijan Prokopović, Nenad Marinac te Nedjeljko Marinac.
 Od samog osnivanja nadalje, Udruga je obogatila društveni život mjesta Lisac u  mnogo segmenata – kultura, sport, briga o djeci, zaštita okoliša, druženje mještana, zabava, i sl. Predsjdnik Udruge je Darijan Prokopović, a Igor Valenčić i Renato Iskra djeluju u svojstvu Potpredsjednika. U Upravnom odboru sudjeluju: Predsjednik i Potpredsjednici, te Tanja Iskra, Ines Prokopović, Valter Iskra, Ani Iskra, Majda Valenčić,Sanja Iskra i Aldo Poklar.
Osnovni ciljevi Udruge su:

  • djelovanje na poboljšanju društvenog života mještana Lisca,
  • poticanje druženja i bolje suradnje, posebice među mladima,
  • uključivanje mladih u aktivnosti u lokalnoj zajednici,
  • organiziranje kulturnih, zabavnih i drugih skupova,
  • organiziranje edukacija raznih oblika,
  • organiziranje sportskih natjecanja,
  • briga o zaštiti okoliša,
  • održavanje manifestacija vezanih uz tradicionalne običaje mjesta Lisac,
  • organizacija i provođenje raznih dobrovoljnih radnih akcija i dr.

U Udrugu se od samog početka učlanio veliki broj mještana, te trenutno broji 70 članova. Sve  aktivnosti koje Udruga provodi i koje su kroz Udrugu «Liščani» objedinjene, u vrlo kratkom periodu učinile su sam život u  malom idiličnom mjestu dodatno bogatijim.
Prvi pothvat Udruge «Liščani» bila je organizacija zabave i aktivnosti povodom obilježavanja blagdana mjesnog sveca Sv. Jurja, u čemu su sudjelovali svi članovi Udruge, stariji i mlađi. Prema reakcijama samih mještana i brojnih posjetitelja «Jurjeva» je bila vrlo uspješna.
Nadalje, Udruga je u proteklom periodu organizirala i niz raznih aktivnosti na području kulture, zabave, sporta i rekreacije, ekologije, druženja i sl. Svake godine organiziraju se eko-akcije čišćenja Lisca, a mlađi članovi Udruge redovito provode akciju sakupljanja starog papira. Tradicionalno se godišnje organizira i malonogometni turnir, te razni prijateljski sportski susreti sa predstavnicima okolnih mjesta i općina. Prijateljski i dobrosusjedski odnosi redovito se održavaju i njeguju sa  susjednim slovenskim selom Sušak, te se u tom smislu organiziraju zajednička druženja, zabave i sportska natjecanja. Predstavnici Udruge također redovito sudjeluju na sportskim i drugim takmičenjima organiziranim u susjednim općinama i gradovima – malonogometni turniri u Lipi, Rupi, Jurdanima, Viškovu, Kastvu, Opatiji i dr. Članovi Udruge, ljubitelji boćanja, natječu se također na raznim takmičenjima u okolnim mjestima, a povodom «Jurjeve» tradicionalno i sami organiziraju boćarski turnir u Liscu. Redovito se organiziraju druženja u novoizgrađenom društvenom domu u Liscu.
Daljnjim, ustrajnim radom svih članova Udruge, provoditi će se zacrtani ciljevi i planirane aktivnosti, na opću dobrobit svih mještana Lisca, te naše cjele općine.

Nenad Marinac i Ines Prokopović

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se