Menu

«
»

U 21. stoljeću

U DVADESETPRVOM STOLJEĆU

Klanjci su prvu sezonu u novom stoljeću odigrali više nego skromno, zauzevši deseto mjesto, gotovo strepeći za opstanak. Ne pamti se mršaviji učinak od 6 bodova na proljeće. Dečke trenera Pere Radakovića od selidbe je spasila obilna zimnica.
Ni sljedeća sezona nije bilo puno bolja. Za utjehu, na sebe je pozornost svratila nova darovita juniorska momčad, koju je uspješno vježbao dojučerašnji igrač Nenad Damjanović. U sezoni 2001./02 juniori "Klane" osvojili su drugo mjesto, iza hrel|inskog "Naprijeđa" Zanimljivo je da su Klanjci u odlučujućoj utakmici za prvaka, u posljednjem 26 kolu, u izravnom dvoboju s "Naprijedom" na hreljinskoj "Lonji", pobjedom mogli osvojiti prvenstvo, I bili su na pragu trijumfa, vodili 3:2 do samoga kraja I onda je iskusni "mahač" Nikica Zupčić propustio zastavicom zaustaviti napad domaćina zbog zaleđa u posljednjim sekundama igre i domaći su izjednačili. Klanjci su burno prosvjedovali, ali…
Već u sljedećoj sezoni mladi Klanjci su potvrdili darovitost, igrajući u poluzavršnici juniorskog Kupa protiv prvoligaša "Rijeke" na pomoćnom igralištu na Kantridi, 27.studenoga 2001. godine Nakon iznenađujućeg vodstva Klanjaca u prvom poluvremenu (strijelac Marin Jakšetić u 24 minuti), Riječani su u 64. izjednačili (Skroče), a odluka o pobjedniku pala je tek nakon izvođenja jedanaesteraca. "Rijeka" je pobijedila s konačnih 5:3, a dečki iskusnog stratega Vilka Gržinčića (Damjanović je, u međuvremenu, preuzeo seniorsku momčad) pružili su dostojan otpor prvoligašu. Svi igrači igrali su hrabro i nadahnuto, nadmašivši svoje mogućnosti, a posebno se istaknuo vratar Marijan-Giga Gržinčić, koji je obranio desetak teških lopti i činilo se kao da ima stotinu ruku...
Juniori NK "Klane" nastupili su u najjačoj postavi: M. Gržinčić, Brozinčević, Perčić, Sušnik, Bilen, Kokorić, Jakšetić, J Laginja, B Raspor (Geci), G, Laginja, Simčić (D. Gržinčić). U pričuvi su bili i Perinčić, A. Raspor i Vlaše.
Nakon više od 70 godina uspješnog djelovanjai promicanja mjesta i Općine Klana, Nogometni klub "Klana" dobio je i zaslužena priznanja Naime, tri njegova člana dobitnici su visokih priznanja svjetske nogometne organizacije (FIFA) za amaterski rad u klubu, dulji od 20 godina.
Koncem godine 2004 iz ruku predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, priznanja su primili Milan Suštar (50 godina volonterskog staža), Slavko Gržinčić (27) i Franjo "Tuljo" Raspor (42). Najveće je to priznanje klanjskim športskim djelatnicima i kruna rada Nogometnog kluba "Klana".
U sezoni 2009/2010, u svojoj drugoj sezoni nastupa u 4. Hrvatskoj ligi (zapad), Klanjci su ostvarili jedan od najboljih plasmana u svojoj povijesti osvojivši izvrsno peto mjesto.
U 27 odigranih utakmica upisali 15 pobjeda, uz dva neriješena ishoda, doživjevši pritom 10 poraza, uz razliku zgoditaka 47:27. Momčad su vrlo uspješno vodili treneri Mladen Vranković i Luciano Celić, nekadašnji prvotimci “Rijeke”, stvorivši kompaktnu cjelinu, koja je pokazala postojanost u igri i dobroj formi.                   

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se