Menu

«
»

Volonteri

OBJEKTI, MATERIJALNI I LJUDSKI RESURSI - ČIMBENICI OPSTOJNOSTI KLUBA

Kao što je dobro poznato obnovljeno igralište "Grašćina" otvoreno je 20. kolovoza 1975. godine, a 2006. godine je stadion uređen i u potpunosti udovoljava uvjetima za nastup u 4. HNL i, ruku na srce, daleko ljepši i raskošniji od većine igrališta dugogodišnjih četvrtoligaša.
Uz stadion "Grašćina" Klanjci imaju i pomoćno igralište "Pod Vas", ograđeno i s rasvjetom za treninge noću, registrirano za službena natjecanja mlađih uzrasnih kategorija. Dovršenjem kata (opremljena uredska prostorija za sastavljanje zapisnika, dvorana za sastanke i okupljanja, čajna kuhinja, sanitarni čvor) svlačionica je poprimila konačni izgled i pruža potpuni komfor igračima, osoblju, članovima Izvršnog odbora, gostima i prijateljima kluba. Na taj način Nogometni klub "Klana", u vlasništvu Općine Klana, stvorio je sve ili gotovo sve uvjete za rad u optimalnim amaterskim uvjetima, nedostaje još samo rezultatski domet i plasman u viši rang natjecanja, u kojem "Klana" treba postati stabilni član i kolektiv, vrijedan respekta i uvažavanja.
Kroz Nogometni klub "Klana", u njegovoj dugoj povijesti, prodefilirali su nebrojeni mladi ljudi, entuzijasti, i oni iskusniji, koji su se nesebično davali klubu, pridonijeli njegovu stalnom rastu i napretku.
Vođenje kluba bilo je, u tom smislu, jedno od najvitalnijih funkcija i na tom su položaju bili agilni i ugledni žitelji Općine Klana; Frane Medvedić, privrednik i rukovoditelj Drvne industrije Klana (1931 -1946 ), Josip - Šebe Gržinčić, omiljeni brijački obrtnik (1946 -1951.), Slavko Gržinčić, prof.i dipl. pravnik, Milan Suštar, financijski službenik, Franjo Skok, službenik (1951.-1975.), Ivan Šnajdar, prof. (1975.-1976.), Milan Šustar (1977-1980.), Emil Silić, elektrotehničar (1981.), Oskar Valenčić, službenik-obrtnik (1982 -1990 ), Davorin Mrvčić, rukovoditelj u "INI" (1990.-2000 ) i Albert Valenčić, dipl. ing., rukovoditelj u Komunalnom društvu "Čistoća" d.o.o. Rijeka (2000.-2006.)
Podulja je lista volontera, entuzijasta uvijek vjernih klubu, bez kojih se ne bi mogao zamisliti rad kluba, koji su obavljali male, tako važne poslove. Prije svih, Matija, Draga i Marijo Zoretić-Gromiški, Drago Starčić-Jardasov, Andrija i Ivan Raspor - Rokčevi, Ivan Laginja - Bacinov, Mate Gržinčić - Kavčev, Mario Seršić, Jerko Gržinčić-Tomačin, Franjo Laginja-Kralj, Olga i Franjo Laginja-Sučalovi, Ivan Juriša, Josipa Rudin-Gržinčićeva, Slava Poljak, Mario i Mladenka Stupar i mnogi drugi.
U vođenju klupske administracije valja istaći, prije svih Milana Šustara, Slavka Gržinčića, Franju Skoka, Matiju Zoretića, Vesnu Raspor, Vandu Simčić, Oskara i Alberta Valenčića, Maksa-Ribu Gržinčića i druge. Veliki obol i materijalnu potporu klubu dali su Drvna industrija "Klana" i Šumarija "Klana", svi klanjski poduzetnici i obrtnici, donatori i ljudi dobre volje. Svima hvala, makar i najmanjoj potpori, dobronamjernoj gesti ili riječima ohrabrenja .
Naravno, i ovom prilikom valja zahvaliti Općini Klana koja svake godine izdvaja znatna materijalna sredstva za klub i bez koje NK "Klana" ne bi bio to što jest. Klana u XXI. stoljeće kroči ambiciozno i odlučno, opredijeljena za sustavni, stručni rad u optimalnim amaterskim uvjetima u cilju stvaranja uzornog športskog kolektiva, kojeg će svi uvažavati i poštovati                   

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

KONTAKTI

Općina Klana,
Klana 33
51217 Klana
 
SLUŽBENICI

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se