Menu

«
»

Predblagdansko druženje humanitarnog karaktera

Predblagdansko druženje humanitarnog karaktera

Odjel Općine Klana - Multimedijalni centar priprema peto po redu predblagdansko druženje u kojega se već tradicionalno uključuju Osnovna škola Klana, Dječji vrtić Maza i DVD Klana. Središnji događaj predblagdanskog druženja je zajedničko kićenje vanjske jelke u parku pored zgrade Općine Klana ručno izrađenim ukrasima, prilikom čega se uz miris kolačića i kuhanoga vina te zvukove Božićnih pjesama na jednome mjestu okupe i odrasli i djeca. Popratni sadržaji čitavom druženju su nastupi djece predškolske dobi, prezentacija glazbenih radionica MMC-a i izložba radova nastalih u kreativnim radionicama.

Na inicijativu načelnika Općine Klana, Matije Laginje, ovogodišnji će događaj poprimiti humanitarni karakter. Od 1. do 20. prosinca će Općina Klana prikupljati potrepštine za Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić. Prikupljat će se:

  • pelene i vlažne maramice
  • dječja kozmetika i higijenske potrepštine (kreme, šamponi, paste za zube...)
  • gotova hrana (kašice, pahuljice...)
  • grickalice
  • slatkiši (čokolade, bomboni...)
  • potrepštine za školu (bojice, olovke, bilježnice...)
  • osobne potrepštine (npr. kišobrani, satovi)
  • autosjedalice

Istovremeno će se prikupljati i prilozi za Udrugu Portić, pri čemu će kao znak zahvale darivatelju priloga biti predan ručno izrađen anđeo. Od prikupljenih sredstava nabavit će se knjige koje su udruzi potrebne za projekt „Tete pričalice“ koji se provodi u Dječjoj bolnici Kantrida.

Potrepštine za Dom za nezbrinutu djecu i prilozi za Udrugu Portić će Općina Klana prikupljati u svom odjelu - Multimedijalnom centru koji je tijekom radnih dana otvoren u poslijepodnevnim i večernjim satima (od 14:00 do 21:00) kako bi i oni koji su zaposleni u jutarnjoj smjeni mogli dati svoj doprinos.

Program ovogodišnjeg predblagdanskog druženja je još u razradi, no središnji događaj, kićenje jelke i zajedničko druženje djece i odraslih održat će se 23. prosinca u večernjim satima.

Općina Klana poziva sve svoje sumještane da se aktivno uključe u ovaj projekt i pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

na vrh članka

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se