Menu

«
»

BOGATI OPĆINSKI PROSINAC

BOGATI OPĆINSKI PROSINAC

Pod pokroviteljstvom Kulturne mreže Primorsko-goranske županije je, osim jazz-koncerta Elvis Stanić Group, 15. prosinca u Klani održana predstava za djecu Vilibald na Božićnom zadatku Teatra Oz. Općina Klana je pak svojim mještanima poklonila koncert Limene glazbe Marinići koji se održao 21. prosinca u Domu u Studeni. Svi su, pa tako i ovi, događaji bili iznimno posjećeni što je pokazatelj da su ljudi željni kulturno-društvenih događanja.

U Multimedijalnom centru Općine Klana je 19. prosinca organizirana prezentacija glazbenih i kreativnih radionica prilikom koje su djeca svirala gitaru i bubnjeve te svečano otvorila izložbu kreativnih radova nastalih u kreativnim radionicama za djecu i odrasle. Ove jeseni su ponovno zaživjele kreativne radionice za odrasle u koje se stalno uključuje sve više članica koje već sada čine brojnu ekipu.

23. prosinca je održan središnji događaj predblagdanskog druženja – tradicionalno, peto po redu, kićenje jelke u parku pored Općine Klana u koje su se aktivno uključili: Dječji vrtić Maza, Osnovna škola Klana, DVD Klana, NK Klana i članovi Udruge Kaj diš? Nakon okupljanja u župnoj crkvi Sv. Jerolima i zajedničkog kićenja jelke, obogaćenog glazbom, vinom, čajem i kolačima te spektakularnim dolaskom Djeda Božićnjaka, svi su se sudionici uputili prema parkiralištu nasuprot Vatrogasnome domu gdje je u organizaciji OŠ Klana pušteno 57 lampiona dobrih želja.

Svojim dolaskom su naše predblagdansko druženje uveličali i članovi Udruge Portić i štićenici i odgojitelji Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić za koje smo tijekom prosinca skupljali potrepštine i priloge. Općina Klana posebno zahvaljuje svima koji su podržali humanitarnu akciju, iniciranu od strane načelnika Općine Klana, Matije Laginje. U prikupljanje potrepština za Dom za nezbrinutu djecu uključilo se tek 20-ak naših sumještana, no njihove su donacije izrazito obilne. U prikupljanje priloga za Tete pričalice se uključilo znatno više mještana, organizirano i OŠ Klana, te je prikupljeno 2 873,55 kn (po prosjeku pojedine donacije od 20 kn cca 140 mještana). Već su naručene knjige za Udrugu Portić koje će im biti dodijeljene čim stignu.

Ideja za daljnji rad ne nedostaje, planova ima mnogo, neka ovaj bogati prosinac bude inspiracija za obogaćivanje kulturno-društvenoga života u 2017. godini.

57 LAMPIONA DOBRIH ŽELJA
HUMANITARNA AKCIJA
LAMPIONI DOBRIH ŽELJA
LIMENA GLAZBA MARINIĆI U STUDENI
PRIZOR S PREZENTACIJE RADIONICA
TEATAR OZ U KLANI
ZAJEDNIČKO KIĆENJE JELKE

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

na vrh članka

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se