Menu

«
»

Multimedijalni centar kontakt

Multimedijalni centar, Kontakt

Telefon:               808-301
E-mail:                mmcklana@klanaOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

FB:                      https://www.facebook.com/MMC-Klana-101670293322287/

O nama

Multimedijalni centar djeluje od svibnja 2005. godine na drugom katu Vatrogasnog doma, a kao sastavni dio Općine Klana. Osnovni cilj Centra je ugodno, zanimljivo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mještana Općine Klana, a ponajviše djece i mladih.
Korisnicima je na raspolaganju 8 računala i ostala računalna oprema (skener, printer), besplatan internet te velik i raznovrstan izbor knjiga i DVD-a.

Osim redovne knjižnične djelatnosti u Multimedijalnom centru se neprestano organiziraju različite aktivnosti, tečajevi i radionice za koje mještani pokazuju interes. Tako je u prvim godinama rada Centra održano niz tečajeva iz talijanskog i engleskog jezika te informatike te provedeno mnoštvo kreativnih radionica te sati šaha, kiparske škole u drvu, pričaonice... Kreativne radionice su aktualne od samoga početka djelovanja Centra, a od 2009. godine nude se i glazbene radionice tijekom kojih se provodi škola gitare, bubnjeva, klavijatura i harmonike.

U proteklim godinama djelovanja MMC je organizirao i mnogo predavanja, predstava i izložbi čime je značajno upotpunjena kulturno-društvena djelatnost u našem kraju. U suradnji s Dječjim vrtićem Klana izdane su dvije slikovnice: Knjiga od besid 1 i 2, a s Društvom za povjesnicu Klana zbirka pjesama Naši Klani autora Marija Taučera i Antona Starčića.

Suradnja s dječjim vrtićem i Osnovnom školom Klana od neizmjerne je važnosti. Od 2011. godine se organizira svake godine sve popularnije zajedničko kićenje vanjske jelke.

Financiranje: Multimedijalni centar se financira iz Proračuna Općine Klana. Pojedine programe (npr. Nabava knjižne i neknjižne građe) sufinanciraju Ministarstvo kulture i Primorsko-goranska županija temeljem prijava na natječaje. Korisnici su oslobođeni plaćanja članarine.  

Osnovni moto:        uvažavanje želja i zahtjeva korisnika te suradnja s ostalim ustanovama i udrugama na našem području

AKTUALNO STANJE KNJIŽNOG FONDA:              8 056 svezaka
Korisnicima je osim knjiga na raspologanju i velik broj elektroničke građe i društvenih igara.

BROJ RAČUNALA ZA KORISNIKE:                       8
RAČUNALNA OPREMA:                                        skener, pisači
 

AKTIVNOSTI
-    GLAZBENE RADIONICE

GITARA
Voditelj: Goran Rubeša
Vrijeme održavanja: utorkom
Način održavanja: individualno

gitaristi
Prva generacija učenika škole gitare

BUBNJEVI
Voditelj: Krunoslav Veršić
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom i četvrtkom
Način održavanja: individualno

HARMONIKA / KLAVIJATURE
Voditelj: Edin Pecman
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom
Način održavanja: individualno


-    KREATIVNE RADIONICE

ZA DJECU
Voditelj: Ivana Marinčić
Vrijeme održavanja: petkom 17:00 – 18:00
Način održavanja: skupno

ZA ODRASLE
Voditelj: Ivana Marinčić
Vrijeme održavanja: petkom 19:00 – 21:00
Način održavanja: skupno

 

DJELATNICI
 
U Multimedijalnom centru od samoga početka kao voditelj radi Ivana Marinčić koja je 2001. na Filozofskome fakultetu u Rijeci diplomirala kroatistiku i germanistiku. 2013. godine je na Odsjeku za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru diplomirala knjižničarstvo. Na Danima Matka Laginje je održala predavanja Prezimena u Općini Klana i Obiteljski nadimci u Klani. Različitim prilozima je sudjelovala u svim brojevima Glasnika Općine Klana.
 
Od 2006. do 2017. godine je kao stručni suradnik u Multimedijalnom centru radila i Željka Šarčević Grgić koja je također 2001. diplomirala kroatistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci.  Sudjelovala je na Danima Matka Laginje s radovima Germanizmi u mjesnom govoru Klane te Frazemi u klanjskom mjesnom govoru. Niz godina je djelovala kao urednica Glasnika Općine Klana.
Od 2008. do 2011. godine je na zamjeni radila Nensi Čargonja Košuta (prof. hrvatskoga jezika i književnosti), a 2012. godine je na stručnom osposobljavanju bila Valnea Burić (diplomirani kulturolog).

multimedijalni

Opći uvjeti i cjenici komunalnih usluga

KD AUTOTROLEJ d.o.o.
 
KD Čistoća d.o.o.
 
KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.
 
(klikom na naziv doći ćete do potrebnih informacija)

Opće informacije

Glasnik Općine Klana

Općina Klana

Trenutno vrijeme

KLANA
Općina Klana koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se